Tågluff del 1 - Berlin

2016-09-28 | 08:32:57

Hörrni! Det dags för det första lasset med bilder från tågluffen jag och Felicia gjorde i somras! Vi var borta i 23 dagar, besökte 6 länder, åkte 640 mil och spenderade totalt 109 timmar på tåg. Det var den bästa resan jag gjort hittills, och vi hade så himla kul tillsammans. 
 
Vår rutt bestod av stopp i Berlin, Prag, Budapest, Krk (en ö i Kroatien), Cinque Terre ("De fem byarna" i Italien) och slutligen Amsterdam. För att det här inte ska bli ett milslångt inlägg kommer jag dela upp allt, så vi börjar helt enkelt kika på bilderna från Berlin. 
 
 
Vi började med att ta tåget från Stockholm till Malmö, där vi sedan bytte för att åka färja (med tåget!) mellan Trelleborg och Sassnitz. Framme i Sassnitz sov vi i en trång kupé tillsammans med fyra andra, blev väckta mitt i natten av tysk gränspolis för passkontroll och när vi, 21 timmar efter att vi lämnat Stockholm, vaknade på morgonen var vi framme i Berlin. 
 
 
Vi bodde på ett hostel i Freidrichshain, ett mysigt område med bra restauranger, söndagsmarknader, lummiga gator och god veganglass. 
 
 
Precis som sig bör på tågluff  turistade vi en del. Det blev bland annat en promenad längs East Side Gallery (som tyvärr var bakom byggnadsgaller..) och besök vid Förintelsemonumentet.
 
 
Vi spenderade totalt två nätter i Berlin och förutom att turista fyllde vi våra dagar med att promenera i värmen, åka tunnelbana när benen blev trötta och vi för varma, äta fryspizza på hostlet, dansa i ett teledisco, spela yatzy, fönstershoppa, ta bilder i fotoautomat och inte riktigt förstå att vi faktiskt va på tågluff. 
 
 
Avslutar det här Berlin-inlägget med några mobilbilder: yatzy en av kvällarna, söndagsmarknad i Mauerpark, Felicia vid en fotoautomat, telediscot (såå kul grej, googla!), en fin gata och Felicia och våra ryggsäckar i väntan på tåget som skulle ta oss till Prag. Men det tar jag och visar en annan dag! 
 
 
 

Brighton

2016-09-21 | 19:22:00

För ungefär en månad sedan befann jag mig hos Johan i England, där han jobbat de senaste åtta månaderna. Vi bestämde oss för att göra en liten semester i semestern (för mig) och åkte till Brighton i ett par dagar. 
 
 
Vi lyckades, utan att riktigt veta om det, boka ett hotell precis intill piren. Där spenderade vi rätt många timmar i spelhallarna, hade femkamp och samlade kuponger. Vi blev så engagerade och vinstlystna att vi nog spenderade lite mer pund än vi tänkt från början, haha. 
 
 
Annars gick vi mest runt i stan, skyddade oss mot regnet, drack milkeshakes, upptäcke The Lanes, tog bilder i fotoautomat, åt frukost på stranden och försökte hitta någon pub som visade fotboll OS-finalen mellan Sverige - Tyskland (utan framgång tyvärr).
 
 
Vad är väl en liten minisemester utan några cheesy selfies tagna på stranden? Men rätt gulliga är vi ju ändå. 
 
 
Sista dagen åkte vi upp i det nyöppnade utsiktstornet/attraktionen. Tänk er London Eye fast på en lång stolpe istället för ett hjul. Var rätt pricey och det varade inte så länge, men utsikten var fin!
 
Det var allt jag hade att bjuda på från Brighton, och juste! Alla bilder i det här inlägget är tagna med min nya lilla kamera, är så nöjd med köpet! Visar den lite närmare snart. 
 
 

Lära känna-listan

2016-09-18 | 15:11:00

Nu kommer en sån här lista som snurrat runt flera varv i bloggvärlden, men som jag senaste såg hos Klara och AmandaTänkte att det kunde vara på sin plats då jag aldrig riktigt presenterat mig här på bloggen, förrän nu!
 
 

Hur gammal är du?

Jag är 20! Fyller 21 i februari. 

 

Hur gammal känner du dig?

Känner mig för det mesta yngre, kanske har det att göra med att jag är lillasyster, fortfarande bor hemma och tycker att jag är såå mycket mindre än vad 20-åringar såg ut när jag var liten. Men så är det ju kanske alltid i och för sig. 

 

Var bor du?

I Västerås. Men vill gärna flytta till Stockholm, i vår eller så. 

 

Vad har du gjort i dag?

Idag är det söndag och jag har inte hunnit med så himla mycket än. Ätit frukost, städat lite, degat runt i mjukisbyxor och nu sitter jag och skriver det här. Typisk söndag helt enkelt!

 

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Sen vår när sista snön smält för *allt väcks till liv*, hela sommaren pga får fortfarande sommarlovsvibbar, kvällsdopp är bäst och gillar att det är ljust så länge, och tidig höst för det är fint när löven ändrar färg och luften blir lite klarare. 

 

 

Är du beroende av någonting?

Min mobil. Men vem är inte det, hehe. 

 

Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?

Jag är vänsterhänt, har bott i samma hus i 20 år (det vill säga hela mitt liv) och jobbar just nu med att redigera skolfoton. 

 

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Kan få sån beslutsångest av såna här frågor. Men just nu hade jag velat vara i New York tillsammans med Johan.

 

Vad är du på för humör just nu?

Jag är glad! Är ledig, lyssnar på Bon Iver och ska på bio senare idag. Ibland är det allt som behövs. 

 

Vilket är ditt favoritgodis?

Choklad, såna där rosa vattenmeloner och tutti frutti i alla former. 

 

Vilken är din favoritaffär?

Gillar Monki mest, men min garderob består till störst del av kläder från Primark.

 

 

Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Skulle vilja säga att jag är lite både och. Kommer upp vid första alarmet på morgonen, och har inga problem med att vara uppe länge. Dock jobbar jag bäst på förmiddagen, så antar att jag lutar mer åt morgonmänniska ändå. 

 

Har du blivit sydd någon gång?

Nepp, aldrig. 

 

Är du blyg?

Beror helt på situation. Tycker inte om att höras och synas i nya sammanhang så då är jag rätt blyg. Men om det är runt folk jag känner och trivs med tar jag mer plats. 

 

Vad heter du i andranamn?

Kristina. 

 

Vill du gifta dig?

Jo men det vill jag, om sisådär tio år eller så.

 

Har du något smeknamn?

Vet inte om det är en nackdel eller fördel, men Ida är något för kort för att få smeknamn på. Så nä det har jag inte. Om man inte räknar med Lillvider som mina systrar så snällt kallade mig för när jag var yngre. 

 

 


RSS 2.0