Tågluff del 1 - Berlin

2016-09-28 | 08:32:57

Hörrni! Det dags för det första lasset med bilder från tågluffen jag och Felicia gjorde i somras! Vi var borta i 23 dagar, besökte 6 länder, åkte 640 mil och spenderade totalt 109 timmar på tåg. Det var den bästa resan jag gjort hittills, och vi hade så himla kul tillsammans. 
 
Vår rutt bestod av stopp i Berlin, Prag, Budapest, Krk (en ö i Kroatien), Cinque Terre ("De fem byarna" i Italien) och slutligen Amsterdam. För att det här inte ska bli ett milslångt inlägg kommer jag dela upp allt, så vi börjar helt enkelt kika på bilderna från Berlin. 
 
 
Vi började med att ta tåget från Stockholm till Malmö, där vi sedan bytte för att åka färja (med tåget!) mellan Trelleborg och Sassnitz. Framme i Sassnitz sov vi i en trång kupé tillsammans med fyra andra, blev väckta mitt i natten av tysk gränspolis för passkontroll och när vi, 21 timmar efter att vi lämnat Stockholm, vaknade på morgonen var vi framme i Berlin. 
 
 
Vi bodde på ett hostel i Freidrichshain, ett mysigt område med bra restauranger, söndagsmarknader, lummiga gator och god veganglass. 
 
 
Precis som sig bör på tågluff  turistade vi en del. Det blev bland annat en promenad längs East Side Gallery (som tyvärr var bakom byggnadsgaller..) och besök vid Förintelsemonumentet.
 
 
Vi spenderade totalt två nätter i Berlin och förutom att turista fyllde vi våra dagar med att promenera i värmen, åka tunnelbana när benen blev trötta och vi för varma, äta fryspizza på hostlet, dansa i ett teledisco, spela yatzy, fönstershoppa, ta bilder i fotoautomat och inte riktigt förstå att vi faktiskt va på tågluff. 
 
 
Avslutar det här Berlin-inlägget med några mobilbilder: yatzy en av kvällarna, söndagsmarknad i Mauerpark, Felicia vid en fotoautomat, telediscot (såå kul grej, googla!), en fin gata och Felicia och våra ryggsäckar i väntan på tåget som skulle ta oss till Prag. Men det tar jag och visar en annan dag! 
 
 
 

Posted by: alma
2016-09-28 | 13:25:24

så fint!!

Svar: åh tack Alma!!
Ida Gustafsson


Website|Blog: http://nouw.com/almawiolaName:
Remember me?

E-mail: (will not be published)

Blog/Website:

Comment: